Na polju © Petar Lacković
Kategorija: Pejzaž
Naziv:

Na polju

  25
Opis: Jedna od juče sa polja...
Aparat: PENTAX K-1
Objektiv: M-42 or No Lens
Žižna daljina: 20mm
Ekspozicija: 1/250
ISO: 100
Blenda: 11
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  5977  
@Drrado Zanimljivo izgleda i u 16:9 formatu kada se skrati gornji deo kao sto kazes, deluje kao panorama uz interesantan efekat koji daje sirokougaoni objektiv u vidu plasta, prvog sa leve strane. Mozda za neku drugu priliku :)
pre 130 dana
@petarlackovic razmišljao sam da malo skratiš ispod oblaka(prvi gornji red)fotografija dobija na dubini.
pre 130 dana
  5977  
@Drrado Zatamnjeno je u obradi gradijentnim filtrom.
pre 130 dana
Uz pomoć polarizacionog filtera ???????
pre 130 dana
  5977  
@Nenad_Ristic Kolega, hvala na komentaru. Ne želiš da znaš kako je sve to izgledalo bez obrade :) Ne može uvek sve da bude u zalazak / izlazak sunca, zlatno svetlo, plavi čas i slično. Ja volim baš ovakve oblake, jako bele na plavom nebu. Oni su tu obicno u prvom delu dana i oko podneva, malo i posle, dan dva posle kiše. Tada se trudim da se nađem negde napolju i fotografišem omiljene motive. Međutim, nije strašno i ako je podne, tada se može nešto napraviti od fotke, ako imaš zanimljivo nebo. Meni je najneinteresantnije nebo koje ne bi imalo nikakve oblake ili slučaj kada sunce baš prepaljuje sa dosta prašine u vazduhu. Šro se tiče zeleniša, ovo i jeste nekako zeleno jer se radi o detelini koja i ako sasušena je prilično zelena. Moglo se tu čačkati sa tone settings, ali nije to biljka kao pšenica ili ječak koja ima zlatnu boju kada se požanje. O tome u nekoj od narednih fotki :)
pre 135 dana
  2188    
Ova je odlicna, snimljena u podne al nema veze, prosto blista kao da sam tamo :)
Retko vidjam fotke nastale u ovo doba dana a da ne smeta ova zuto zelena na inace zelenim povrsinama koja je takva zbog jakog sunca, ovde se nekako zuto-zelena fino spojila sa bojom glavnog motiva po sredini kadra i zajedno sa nebom i oblacima koji nigde nisu pregorili daje estetski bas dobru fotografiju... Ne vezano za ovu fotografju, kada se fotka u ovo doba dana obicno zelene povrsine u prirodi senozor snimi kao zuto-zelene, a ta zuto zelena na velikim inace zelenim povrsinama je tako odvratna da je to strasno, a nije ni tacna jer sav taj zelenis u uslovima boljeg svetala je zelene ili, plavo-zelene boje, a ne zuto-zelene, recimo boja trave i drvece, nego sunce osuri, i kadar, i senzor, a retko ko se seti da to koriguje u obradi :P Mada i te korekcije treba raditi prema ostalim bojama, ovde recimo ne bi bilo dobro da je ovaj zelenis cisto zelen, ili plavo-zelen, ne bi se to dobro uklopilo, previ se bi dosao do izrazaja.

pre 135 dana