Pred zimu © Mladen Belčić
Kategorija: Pejzaž
Naziv:

Pred zimu

  5
Aparat: NIKON D800
Objektiv: Sigma 17-35mm F2.8-4 EX DG Aspherical HSM
Žižna daljina: 27mm
Ekspozicija: 1/30
ISO: 100
Blenda: 13
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  10718  
@mklun
Sve je to uredu... Komentarise se ono sto se vidi, sto postavimo, da si napisao da je fotka test nekog objektiva ne bi nista ni napisao jer mene tehnikalije ne zanimaju... Ovo sto se vidi nije bas za pohvalu, obrazlozio sam zasto.
Slazem se sa tim da treba postaviti i fotke koje nisi bas uspele, savrsenih svakako nema. Bas te takve daju najvise materijala za komentarisanje... Mislim svakoj moze da se nadje neka mana koja moze da se pomene kroz komentar, nego ovde se ne radi o nekoj mani na odlicnoj fotografiji nego o fotografiji koja u bitnim elementima nije dobra.
Generalno na svim tvojim fotkama ima manje ili vise prostora da se dodatno likovno estetski utegnu kako bi svaka bila na nivou nekoga ko je tome posvecen malo vise od usputnog skljocanja u JPG, a ti nisi taj, ima tu gomila kadrova kojim si posvetio punu paznju, samo im fali adekvatan finis kroz obradu kako bi zablistali u punom sjaju.

pre 83 dana
  5067  
Koji puta treba pokazati i nesavršenu fotografiju nesavršene prirode. Poanta je bila prikazati širinu prostora u kojem sam inače fotografirao svaki i najmanji kamen i stijenu.
Usput da spomenem, isprobavao sam jedan neispravan sigmin objektiv koji uvijek pokazuje da je žarišna daljina 27mm, a blendu pogađaš po osjećaju! U stvarnosti je ovo na 17mm, a ovaj grm je ovdje zbog toga da negdje blizu mogu fokusirati. Dakle ovo je više test fotografija sigminog neispravnog objektiva nego nešto što bih stavio zato "jer je iznimne kvalitete i ljepote"! Nastala je u jesen 2018-e, a povod da je stavim je nova Merinina fotografija istog područja. U nedostatku novih fotografija,a nadam se da će ih biti (proći će i ove boleštine),stavio sam ovu fotografiju područja koje zaslužuje da ga se ponovo i ponovo obilazi! Tada ću imati na umu i ovaj tvoj komentar, a i sjetiti se da je manje uvijek više!

pre 83 dana
  10718  
Vizulena anemicna fotka, a ni kompozicija kadra nije bolja... Ovaj zbun u prvom planu naglasen je pozicijom u skolopu scene, i kontrastom, namece se posmatracu a esterski je bezvredan... Linije, dijagonala deli kadar na celinu koja je ispunjena, prenatrpana, i celinu u kojoj je gotovo prazna gde je ovaj nesrecni zbun kojeg pored kontrasta naglasava i ta praznina... Trebalo je ovo mnogo bolje kadrirati, ako nista drugo iz nekog ugla i sa odgovarajuce distance moze da se snimi ovaj stenoviti vrh koji je sam po sebi dovoljno zanimljiv, a verujem da bi adekvatnim kadriranje mogo da se ukljuci jos neki podredjni elemnt i napravi odlicna nesto slozenija scena. Na sve ovo sto je lose falilo je jos samo ovo parece nebe koje gori.
pre 83 dana