Gaga
Kategorija: Portret
Naziv:

Gaga

  55
Aparat: Sony ILCE-7M3
Objektiv:
Žižna daljina: 85mm
Ekspozicija: 1/100
ISO: 400
Blenda: 1.8
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  6330  
Znam,primetila sam za filtere,sto ih vise koristim to se vise izgubim u obradi,,zato samo ponekad,,,probacu ovo sto si mi napisao za obradu ove fotke..hvalaaa!!!
pre 186 dana
  8753    
@gagarose
Mislim da se neces usreciti sa presetima ili filterima, ili kako ih vec zovu... Sto ih vise koristis sve je manja sanas da ces umeti da vidis detalje u zavrsnoj fazi, u obradi, koji dobro/odlicno uradjen posao u celini dele od polovicnog, a to narocito vazi za portretnu fotografiju.
Prijateljski i krajnje dobronameran savet kao i uvek, probaj pa vidi u kom ce to pravcu da te odvede... Smanji malo posvetljenost stomaka da ne bude svetliji od lica, ne moze stomak da bude najsvetlija povrsina na modelu ili sake sto se cesto desava svima, a centar paznje posmatraca treba da budu oci, lice, ekspresija, mislim ako je takav kadar kao sto je ovaj, klasican portret... Selektivno na samom modelu otvori malo crnu tamo gde bi trebalo pa vidi kako izgleda, ako ti se ne dopada nadji zasto ti se ne dopada, i da li to sto ti se ne dopada mozes da resis na neki nacin u obradi tako da se u odredjenoj meri vide detelji u skroz crnim delovima, pa ako nadjes neki balans koji ti se dopada primeni slicnu metodu na nekom slicnom kadru, slicnom sto se tice svetla :)

pre 187 dana
  6330  
Ne znam meni se dopala ova vintage obrada..agfacolor uz moju malu korekciju..hvala Nenade svakako tvoj komentar mi uvek znači...
pre 187 dana
  8753    
Kadar je odlican, model i poza isto tako, izraz... Ono sto nije dobro je crna na modelu previse zapusena, u najvecoj meri bez detalja, sa druge strane boja stomaka posvetljenost prejaka, stvara se kontrast na granici prijatnog za oko, zapravo vec je lose kada se malo bolje zagleda... Ovo sto sam naveo moze da se resi malo pazljiviijom obradom, stomak sigurno, a sto se tice crne to vec ne znam jer ne znam kakav je raw, da li ima sta da se izvuce.
pre 187 dana