Mosque Blue Hour © Marko Buntic
Kategorija: Arhitektura
Naziv:

Mosque Blue Hour

  8
Aparat: Olympus Imaging Corp. E-520
Objektiv: 14mm f/3.49826753464931
Žižna daljina: 14mm
Ekspozicija: 8
ISO: 100
Blenda: 7.1
Kompenzacija: NE
Blic: DA
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  8431    
@felixthecat6 Nesto obasjava sa leve strane ovu zlatnu kupolu, to sto obasjava svakako nije difuzno, i ne mora da bude ako je dobar donos motiva i svetla, sto je zapravo i poenta, estetski sklad, a ne da li je ostro ili difuzno, ovde taj estetski sklad postoji. Oko tehnikalija i opreme nemoj da se opterecujes, svakako je lepo ako sve moze da bude savrseno, ali ne mora, bitno je na prvom mestu dobar kadar, dobro svetlo, i na sve to svrsishodna obrad... Ako ti bas zrno smeta, ili po neki pregoreli hajlajt, fotkaj sve sa stativa u vise ekspozicija zavisno od toga kakva je DR, tako ces uvek imati materijala da u obradi napravis savrseno prodiciranu fotku...
pre 377 dana
  6810  
@Nenad_Ristic Kao prvo hvala na komentaru. Ne slazem se s nekoliko stvari. Ovdje se radi o objektu Islamskoga centra u Rijeci koji j fenomenalan svojim neobicnim geometrijskim oblikom. Iz ovakve blizine naravno da je morao biti isječen jer sam osim ove geometrije htio prikazati i ove brisoleje kroz koje prodire unutrasnje svijetlo. Fotografija je slikana u tzv Blue Hour, ilitiga plavi sat, duga expozicija. Mislim da sam prilično uspio u svojem naumu. Naravno, o okusima se ne raspravlja. Nekome se svidjaju a nekome ne svidjaju odredjene fotografije. Da sada upitamo 10 osoba kakva im je fotka, dosli bi gotovo sigurno do 10 razlicitih odgovora.
Na ovoj fotki mene osobno smeta zrnatost, jer je to mana Olympusa kada se fotografira pri lošijim svjetlosnim uvjetima.

pre 377 dana
  8431    
Ova je recimo dosta bolja u elementima u kojima je predhoda za koju si trazio kometar losa... Dobrim odnosom tamno svetlo, znaci svetlo, i dobrim odnosim boja glavnio motiv bas dolazi do izrazaja, na ovom primeru ostro svetlo ne smeta cak doprinosi, ali ipak osnova svake fotografije je dobar i odlican kadar, a ovde nije dobro sto je glavni motiv ovako prilepljen iz desnu ivicu kadra, deo glavnog motiva isecen, a nesto sto vizuelno doprinosi ali ipak nije glani motiv, dominanta, vec je subdominanta, zauzima najveci i gotovo centralni deo kadra. Imaces prilike i na mnogim mojim fotografijam da primetis dosta propusta, to je zato sto je uvek lakse sagledati i likovno oceniti tudje radove nego stvoriti svoje, zato kriticari umetnosti cesto ni cicaglisu ne umeju da nacrtaju, ali su im kritika gotovo uvek na mestu. Pozdrav kolega :)
pre 377 dana