Gde valja terati, valja i preterati © Dragan Grbić
Kategorija: Arhitektura
Naziv:

Gde valja terati, valja i preterati

  73
Opis: Naslov se odnosi na rezultat koji je usledio posle teške obrade fotografije koja je zbog graničnih uslova snimanja, formalno, ispala škart. Znam da ovde dominiraju fotografski čistunci i ljudi skloni gađenju ka postprodukciji, ali to me ne dotiče mnogo. Meri se ono na kraju, zar ne?
Aparat: Canon EOS 60D
Objektiv: Tamron SP 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD
Žižna daljina: 147mm
Ekspozicija: 1/160
ISO: 125
Blenda: 5
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  2675  
@Drrado Da, pogrešno sam razumeo, sorry. Ovaj kadar je baš izdaleka, pa je Cevuljaga bila na tragu. Imam šire kadrove... Ajd' izabraću neki, pa ako budem zadovoljan okačiću ovde.
pre 2198 dana
pogrešno si me shvatio.mislio sam na jedan do 70mm.
pre 2198 dana
  2675  
@Drrado Meni fotografija nije izvor prihoda i za stakla koja su primerenija zadatku teško da ću ikad moći da odvojim pare.
pre 2198 dana
@drgrba i odgovarajućim objekttivom....
pre 2198 dana
  2675  
@prolaznik Ma, hteo sam zapravo reći "gađenje ka *rigidnoj/preteranoj* postprodukciji", ne samo postprodukciji per se. Izvinjavam se na nepreciznom izražavanju. Recimo, znam čoveka koji bi na onu izvornu fotku rekao da nisam bio tamo u pravo doba dana (i godine), što je fakat. Ali, ja sam tad bio na tom mestu, pa ko zna kad opet; od mog prošlog dolaska na to mesto do ove prigode, prošlo je 27 godina. Imao sam izbor da uslikam onako ili da ne uslikam uopšte. A posle svega, imam rezultat u vidu ove triput prepržene obrade na koju sam potrošio idiotski mnogo vremena. Sledeći put ću biti na toj terasi u plavi sat u avgustu, sa fotoaparatom na stalku, pa ćemo drugačije razgovarati ;)
pre 2198 dana
  3211    
Postprodukcija je nešta što se podrazumijeva u većini slučajeva. Ne znam kakva je u originalu ali pretpostavljam kako si ovdje izvukao neki optimum po pitanju WB- jer vidim da uslovi nisu bili baš bajni. Fino postavljen kadar.
pre 2199 dana
  1153    
I post je sastavni deo fotografije :D postojao je i u eri filma.
pre 2199 dana