Sarajevo sunset... © Nenad Ristic
Kategorija: Urbana
Naziv:

Sarajevo sunset...

  6
Aparat: Canon EOS 5DS
Objektiv: Canon EF 35mm f/1.4L II USM
Žižna daljina: 35mm
Ekspozicija: 1/40
ISO: 100
Blenda: 16
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  8566  
@jovos
Evo kolega da te ispratim sto se tice lokacije postavicu jednu iz Budimpeste, jedan klasik na moj nacin nastala istog leta i na istom putovanju po evropi kada i ova iz Sarajeva :) Samo ta je nastala iz debele ladovine pa me nije mrzelo da se fokusiram i napravim ono sto sam zeleo, malo me je i svetlo ukenjalo, ali tako je to, sreca prati hrabre i uporne :D

pre 344 dana
  3553    
@Nenad_Ristic Naravno, mislio sam na prosjek kvaliteta fotografija koje su objavljene na Fotorepublici. Ostalo željno očekujem :)
pre 344 dana
  8566  
@jovos
Ne znas ti kolega moj prosek, sve ovo sto sam do sada postavi sem par fotki moje pocetnicke fotke... Nisu ni ove novije bas mnogo bolje sem sto su doteranije, i ne trudim se da odem dalje od porodicne turisticke fotke, ali umem po nekad da zakucam za 5 da to stvarno vredi za 5 a ne da se lazemo kao sto ovde vecina radi :)

pre 344 dana
  8566  
@prolaznik
Koji renome kolega :P Nisam znao da to imam :)
Fotka je likovno estetski korektan kadar i nista vise do toga, korak dva iznad klasicnog turistickog snapa... Nekome meze da bude lepa zbog dobre atmosfere, i dobre dinamike boja koje prate sunce na zalasku, ali nista vise od toga, barem ja znam da ne vredi nista vise od toga, zato se i nalazi u kategoriji urabanih fotki, mada je i pejzaz, a pejzazna fotografija je svojim kompletnim sadrzajem motiv sama po sebi, ne mora da ima jedan jasno definisan motiv, dominatu, sub dominantu i podredjene elemnte, zavisi koji se prinicip komponovanja primenjuje i kako je likovno resen.
Mogo ja ovo da obrazlozim i tako da nekome zvuci kao da sam ne znam kako dobru fotku napravio, ali nisam sklon tome ni sebe ni druge da lazem. Strog sam i prema sebi i prema drugima.

pre 344 dana
  3553    
Haotična mi je ova fotografija. Previše je svega na njoj. Naročito smetaju ovi stubovi i žice a i ovaj obelisk bode oči na ovom kadru. Pozadina, Suncem okupana djeluje malo muzgavo i nezanimljivo. Daleko ispod tvog prosjeka. Trojčica.
pre 344 dana
  3209    
Motiv (ako ga uopće ima) je ovdje banalan i to toliko da se pitam šta si u stvari ovdje htio uslikati? Dobar sunset i tehnička izvedba mogu navući neku 3-ojku i bez toga se realno na ovoj slici nema razloga zadržavati. Rekao bih ispod tvog renomea.
pre 344 dana