Red Riding Hood... © Nenad Ristic
Kategorija: Portret
Naziv:

Red Riding Hood...

  6
Aparat: Canon EOS 5DS
Objektiv: Canon EF 35mm f/1.4L II USM
Žižna daljina: 35mm
Ekspozicija: 1/320
ISO: 100
Blenda: 1.4
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  2193  
@Brkica956 Narano da nije odlicno, na ovom snimku dosta nisko je spustena kamere u odnosu na motiv, a 35mm, ovako postavljeno a bez hvatanja sireg kadra i naknadnog secenja u obradi ne moze da bude lepo kao da je portret snimljen sa 85mm, ali sa 85 ili 135 ne moze da se snimi bas ovakav kadar na tom mestu... Ipak dovoljno je dobra kao uspomena sa putovanja, sa dobrom kompozcijom kadra u celini, dobro uklopljenim bojama koje su intezivne bas tamo gde treba manje naglasene u negativnom prostoru, odlicno vecernje svetlo... Ima neke kvalitte, kao i neke mane, nista nije savrseno.
I da... Ova fotografija snimljena je u prvih 6 meseci kada sam poceo da se bavim fotografijom iz hobija pre nekih 4god a neposredno posto sam kupio 35mm objektiv, ali to nije vazno, i tada sam znao isto sto znam i danas, samo je to znanje sada vise prilagodjeno fotografskom radu... Ono sto nisam znao vezano je za tehnicki deo, recimo kako je najbolje koristiti odredjenu ziznu daljinu u odnosu na to sta zelim da zabelezm, nisam znao dok nisam probao sta dobijam kao krajnji rezultat koriscenjem 35mm u portretne svrhe, a ovo je jedna od prvih fotki nastala 35mm objektivom koja nije ispala bas najbolje kao portret sa ovakvom postavkom u kadru.

Vidis kako nista ne boli,ni mene, ni tebe, a moje iskustvo, zapravo neiskustvo u tome trenutku potencijano moze da bude korisno za tebe ako se nadjes u slucnoj situcaiji sa slicnom opremo FF senzor 35mm objektiv... Znaci kolega normalna konvrezacija a ne neko bespotrebno kurobecanja koda se ne znam sta desilo zbog kriticki napisanog kometara ili jednice koju si dobio na realno losoj fotografiji. Nemas nista od toga da te tapsem po rameni i napisem neku klasicnu glupost sa fejzbuka tipa "lep manastir" a fotka bezveze gora od najgoreg snapa... Valjda ti je cilj da to sto radis nekada bude dobro i odlicno a ne da posle svakog kriticki napisanog komentra ponavaljas "znam ja ko sam i stasam" i da preisptujes ko je i staje taj neko ko ti je uputio kritiku, kada se malo spustis na zemlju (a potpuno bezrazlozno letis) vudeces da smo svi mi samo ljudi, manje ili vise uspesni u ovom sto radimo, a uz dobru komunikaciju mozemo po nesto korisno da naucimo jedni od drugih.
Obrati paznju na portret koji cu danas da postavim, da vidis kako to izgleda kada se odradi znalacki u svakom segmentu, od ekspresije modela sto je najvaznije u portretnoj fotografiji, preko svetla, do nacina na koji se koristi oprema i svrsishodne obrade.

pre 136 dana
  6947    
ovo fotografija ,kakvo je lice.Po tebi odlicno
pre 136 dana