Colors in the night... © Nenad Ristic
Kategorija: Portret
Naziv:

Colors in the night...

  55
Aparat: Canon EOS 5D Mark IV
Objektiv: Canon EF 85mm f/1.2L II
Žižna daljina: 85mm
Ekspozicija: 1/160
ISO: 1000
Blenda: 1.2
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
  8566  
@mklun
Ono cega se bojis to treba da radis :)
Nekada sam se bavio slikarstvom, sve je moglo da bude tamo samo ne ljudi i portreti, zato sam se na pocetku bavljenja fotografijom (da naglasim iz hobija) posvetio upravo portretima... Portretna fotografija je verovatno najtezna fotografska disciplina, iz 1001 razloga, kadar mora da bude dobar u celini, kao i svaki kadar, ali mora mnogo vise da se vodi racuna o detaljima, i sama fotografija ako je klasican portret treba da priikaze osobu u jednom frejmu, i da pored toga sve sto cini jedan likovni rada bude u dobrom likovno estetskom balansu... Znaci zahtevno jeste ali daleko odo toga da je nedostizno, samo treba znati sta je to sto treba da se dostigne, i treba sticati znanje koje je potrebno da bi se doslo do cilja, pre svega treba raditi na osecaju za estetiku na bazi likovno/umetnickog znanja da bi se kroz osecaj i talenat doslo do dobrih rezultata... Na zalosto vecina cesto ume da kaze kako radi po osecaju, a taj osecaj je najcesce izgradjen na bazi promaje :P posto 2 boje ne znaju da sastave kako treba... Najacesce je tako narocito medju foto amaterima, cast izuzecima koji zele nesto da nauce ili do rezultata dolaze na bazi velikog talenata, mad talenta ipak mora da se nadogradjuje da bi se doslo do maksimuma.

pre 175 dana
  3887    
Meni je kod ovakve vrste fotografija bitna oštrina na očima i mekani i miran blur u pozadini! Mišljenja sam da su ovdje ruke ok! Nije potrebno da budu oštrije.
Govorim kao gledatelj, jer se (još) nisam okušao u ovoj vrsti fotografije. Nekako se bojim da ja to ne bih znao dobro uraditi!

pre 175 dana
  8566  
@mklun
Hvala kolega... Ne znam bas dal je na najboljii nacin, umem cesto da ne kazem uvek da odvrnem blendu do kraja kolko moze :P a nije to bas uvek najbolje resenje... Nemam dovoljno iskustva da procenim dobro, a ekran na kameri suvise je mali da bi na osnovu toga precizno ocenio sta je prava mera :P Konkretno ovde imam dilemu da li su sake trebale da budu malo ostrije, ali u ovako losim uslovima svetla, losim u smislu da ga ima malo, i da se rado u ulicnoj rasveti sa svih strana, nisam basi imao mnogo izbora sem da odvrnem do kraja, blago podeksponiram pa sta bude :P Kasnije u obradu iz navedih razloga trebalo je mnogo sitnih korekcija da bi sve izgledalo pristojno.

pre 175 dana
  3887    
Što reči? Odličan model, vrhunski objektiv i fotograf koji zna to iskoristiti na najbolji način!
pre 175 dana