Autumn is coming... © Nenad Ristic
Kategorija: Portret
Naziv:

Autumn is coming...

  40
Aparat: Canon EOS 5DS
Objektiv: Canon EF 85mm f/1.2L II
Žižna daljina: 85mm
Ekspozicija: 1/400
ISO: 200
Blenda: 1.2
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
@Nenad_Ristic Olympusovi "pro"Objektivi su izusetno precizni i brzi,i upola manji i lakši i jeftiniji.Uptavo sam se vratoi iz Male azije sa odmora,hotelski fotograf šlepa Nikon D850 i prateći objektiv sa ukupno 5,5kg,a za tamošnje uslove gde je i previše svetla mogao je fotografisati i sa telefonom,bar što se tiče fotografija koje je prezentovao....drugi jevukao D4s.
pre 305 dana
  8426  
@Drrado
To ako nema AF da zabode fokus tacno tamo de treba, prilicno je beskorisno staklo za portrete... Posto znam sta sledi da pomenem i ovo... Vidjao sam razne nindze sto se fotografijom bave po 30god koji su tvrdili suprotono neznajuci sta ima kod sebe, pa kad sam im dao manualno da naprave portretnu fotku ni jeda nije uspeo da pogodi fokus kako treba ni iz 20 pokusaja... Ovo ti kazem cisto da ne odemo u tu temu kao to moze, jer zna da moze, al to je ozbiljno gubljenje vremena i zivica, caki i sa AF uspevajju bas kako treba 3 od 10 sa 85 1.2 II, vece sa 85 1.4 IS tu je prica dosta drugacija, dobre su 7 od 10... Vise nema 85 1.2 II sada koristim 85 1.4 IS, ostrije, tacnije, manje nerviranja oko promasenog fokusa i mekih fotki,manje CA mada me to ni ranije nije brinulo.

pre 311 dana
@Nenad_Ristic Leica 0,95/42,5mm je upola jeftinija
pre 311 dana
  8426  
@Marinero
To mucenje pozadine skupa je rabota u svetu fotografije, sto mutnija pozadina to su skuplji objektivi :P Konkretno 85 1.2 II trenutno kosta 1900e... E sad, problem mnogih je sto misle da je to imperativ za dobru portretnu fotografiju, a zapravo nije vece je samo jos jedan od mnogih kreativnih elemenata koji moze da se upotrebi u stvaranju fotografije... Ta mutna pozadina ako svojim oblicima i ostalim likovnim elementima ne podrzava glavni motiv jednako je lose resenje kao i bezveze kadar u kome je sve ostro sa f8... Tako da kojim god putem da krenemo uvek se vratimo na to da je temelj svake dobre fotografije dobra kompozicija kadra, sa dobrim odnosom likovnijh elemenata.

pre 311 dana
  4608    
Moj najveći problem je što ne znam/ ne mogu zamutiti pozadinu. Tada bi mi fotografije bile zanimljivije. Zato sam ljubomoran na ovaj kadar.
pre 311 dana
  6300    
Meni jako dobro,ne smeta mi ni to parce neba jer su mirne boje...
pre 314 dana
  3209    
Odlično, samo još možda 'pokrpati' onaj komad neba desno od glave da ne krnji rub i cjelinu.
pre 314 dana