Michaela
Kategorija: Portret
Naziv:

Michaela

  7
Aparat: NIKON D7100
Objektiv: Unknown (251) 18-105mm
Žižna daljina: 28mm
Ekspozicija: 1/100
ISO: 400
Blenda: 5
Kompenzacija: NE
Blic: NE
Komentari:
Da bi ste postavili komentar morate biti prijavljeni.
Prijavi se · Registruj se
što ostavi ključ na sedištu??
pre 285 dana
  3209    
Čuj Zlaja ja ću ti dati trojku i to "preko veze" :))....neću se upuštati u likovne analize poput kolege jer ovakva vrsta fotografije se ne gleda kroz prizmu likovnosti koja s fotografijom ima dosta dodirnih točaka ali isto toliko i onih koje ih razdvajaju. Ovo je fotografija trenutka kojoj bi spontanost i originalnost situacije trebale biti odlika. Ipak, to je nešta što se ne da izrežirati a baš ta težnja ka režiranju je u najvećoj suprotnosti sa spontamošću. Nazvati ćemo to dobrim pokušajem ali sory.....trojka je plafon :) p.s. dopuštam mogućnost da sam pomalo i subjektivan ali znaš i sam da je meni 'uhvaćeni trenutak' najjači i najdraži segment u fotografiji.
pre 286 dana
  7766    
@Marinero
Verujem, i zove se Michaela, Kategorija: Portret :P :D

pre 286 dana
  4494  
@Nenad_Ristic ...ali ja i jesam htio da mi auto bude kao glavni motiv...! ;=)
pre 286 dana
  7766    
@Marinero
Sve to moze da se uprosti i samo talentom i radom da dodje na svoje mesto, ili neko mesto na koje zelis da dodje... A kada se uprosti to zvuci ovako... Na fotografiji/slici likovnom radu sve je podredjeno glavnom motivu, svi elementi u kadru, oblici, linije, tacke, teksture, odnos svetlo tamno, i najvazniji likovni element boja, podredjeno tako da se medjusobnim odnoso likovnih elemenata glavni motivi istice i najvise okupira paznju posmatraca, da to bude prvo na sta ce posmatraca da obrati paznju i cemu ce uvek da se vraca dok posmatra fotografiju... Kada se stvari postave na ovaj nacin i bez mnogo znanja o bojama ili nekog veceg likovnog obrazovanja, samo uz malo pazljive analize sve sto radimo moze da se dovede na dobar likovno/estetski nivo, jer teorija koja se uci zapravo nam pomaze da razumemo zasto nam je nesto lepo, a mi to lepo vec vidimo, i mozemo da stvorim uz malo analitckog pristupa, bez teorijom malo sporije, uz teriju dosta brze.
Pozdav kolega :)

pre 286 dana
  4494  
@Nenad_Ristic ...sve napisano može biti...Ali u osnovnoj školi sam imao jedva trojku...A studenti idu i na likovnu akademiju pa nisu odlični đaci. Tako da što se tiče boja, ovo je moj domet. Ali, treba učiti...! Pozdrav Nenade.
pre 286 dana
  7766    
Ovde je sve super upakovano, deluje uverljivo... Problem je oba ljasteca, agresivna, napadna boja automobila, previse se bori za paznju posmatraca... Potpuno je u redu da bude plava, ali nekih 70% tamnija... Hladan plava koje ima vise naglasice tople boje na glavnom motivu kojih ima manje, ali kada ovako ljasti, kad ima ovako puno svetla u plavoj na ovako velikoj povrsini a na podredjnom elemntu u kaduru, to jednostavno nije dobro da tako bude objasnio sam zasto... Znaci nije stvar ukusa ili ne znam sta, jednostavno likovno obrazovanje nas uci da ovo ovako nije dobro reseno ako sagledamo sta je glavni motiv, a sta su podredjeni elementi i kako je sve to likovno/estetski slozeno u kadru.
pre 286 dana